Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar rosołowy 2 szklanki
mleko 2 szklanki
cebula 2 sztuki
masło 2 łyżeczki
kiełbasa dowolna 1 cm

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Kroki postępowania

1
Ponieważ nie miałam już rosołu rozpuściłam dwie kostki bulionowe w dwóch szklankach wody. Zagotowałam.W między czasie obie cebule obrałam i pokroiłam w plastry. Podsmażałam delikatnie na patelni z masłem. Nie rumieniłam. Taką cebulę wraz z tłuszczem i pokrojoną w kosteczkę kiełbasę dodałam do garnka z bulionem.
Krok 1 - Zupa cebulowa foto
2
Gotowałam 10 minut na wolnym ogniu. Dolałam mleko i znów gotowałam do wrzenia na małym ogniu.
Krok 2 - Zupa cebulowa foto
3
Cebulę wyjęłam a zupę podawałam do picia w szklankach. Wyszła pyszna.
Krok 3 - Zupa cebulowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak