Zupa camembert z pieczarkami i grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar drobiowy lub warzywny

    2 litry
  • pieczarki

    300 g
  • chleb

    250 g
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • cebula

  • masło

    2 łyżki
  • Przyprawa uniwersalna kucharek., majeranek

  • sól, pieprz

  • camembert

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Camembert pokrój w kostkę.Wrzuć do miski dodaj 3 łyżki śmietany 12 % rozdrobinij blenderem.Cebulę obierz, posiekaj Pieczarki oczyść,umyj pokrój w plasterki, dodaj do cebuli.Podsmaż na 2 łyżkach masła.Dopraw do smaku wegetą, pieprzem,majerankiem.Chleb pokrój w kostkę,wstaw do piekarnika na funkcje opiekacz i trzymaj ok 5 min.

Do przygotowanego wywaru drobiowego lub warzywnego dodaj rozdrobniony blenderem camembert ze śmietaną.Zagotuj.Następnie dodaj usmażone pieczarki.Dopraw do smaku.Podawaj z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patusia 29.11.2011 23:09
Pycha! :)
cukiereczek 25.10.2011 08:49
super
oliwkowa 01.08.2011 23:25
Pyszne
gusia1000 29.06.2011 20:16
Pyszności.
Mirka-Ludomila 20.06.2011 10:00
ładnie wygląda
Joanna108 07.03.2011 08:22
robię podobną - ale bez pieczarek
polly66 08.02.2011 13:10
już mam ochotę na miseczkę takiej zupy
matii6 25.01.2011 15:33
warta wypróbowania
matii6 25.01.2011 15:33
warta wypróbowania
Marta98 30.11.2010 20:04
pyszna na obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat