Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa burakowa z koprem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1 litr
buraki 3 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
marchew 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 30% 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa burakowa z koprem

Wywar mięsny zagotować. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojone w kostkę buraki, ziemniaki, seler, pietruszkę i marchewkę. Gotować razem przez około 20 minut, dodać umyty i posiekany koperek.

Gotować jeszcze chwilę razem po czy zupę doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru, wlać z powrotem do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 03.04.2017 10:35
Pyszna zupa:)
slodkieniebo 03.04.2017 10:03
Smaczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak