Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa burakowa z koprem

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny
1 litr
buraki
3 sztuki
ziemniaki
4 sztuki
pietruszka
1 sztuka
marchew
1 sztuka
seler
1/4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 sztuki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
śmietana 30%
50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa burakowa z koprem

Wywar mięsny zagotować. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojone w kostkę buraki, ziemniaki, seler, pietruszkę i marchewkę. Gotować razem przez około 20 minut, dodać umyty i posiekany koperek.

Gotować jeszcze chwilę razem po czy zupę doprawić do smaku. Śmietanę wymieszać z odrobiną wywaru, wlać z powrotem do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 03.04.2017 10:35
Pyszna zupa:)
slodkieniebo 03.04.2017 10:03
Smaczna zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak