Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa burakowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 szt
marchew 2 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
bulion 3 litry
ocet do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa burakowa

Buraki ugotować w całości po czym zetrzeć na tarce. W bulionie ugotować pokrojone w kostkę ziemniaki, dodać resztę warzyw ale startych na tarce. Dorzucić buraczki. Doprawić do smaku, wlać kilka kropel octu. Zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alexxxanderka 08.10.2012 20:56
fajne! taki nie barszczyk, a jednak ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak