Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa burakowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
kostki rosołowe 4
woda 3 litry
pieprz ziarnisty
marchew 1
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
buraki tarte w słoiku
śmietana kremowa 30%
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa burakowa

Wszystkie moje zupy gotuję na bazie bulionu warzywnego bądź drobiowego. Nie na mięsie. Dla mnie takie zupy są smaczniejsze.

3 litry wody wlać do garnka, wrzucić 4 kostki warzywne bądź rosołowe drobiowe. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki wrzucić do wody. Dodać ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liście laurowe, czosnek. Dodać startą na grubej tarce marchew. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodać starte na tarte czerwone buraki ze słoika (na grubej tarce). Zupę można zabielić śmietaną kremówką. Gotować 5-10 min. po dodaniu buraków.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak