Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa zabielana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 sztuk
włoszczyzna 1 pęczek
udka kurczaka 2 sztuki
ziemniaki 6 sztuk
serek topiony 100 gram
śmietana 12% 100 gram
przyprawa kucharek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa zabielana

W garnku nastawiamy udka kurczaka z wodą , włoszczyznę obieramy , myjemy wkładamy do garnka. Buraczki obieramy i kroimy na 4 cześci,wrzucamy do zupy, gotujemy, zbieramy szumy w razie potrzeby, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gdy buraczki będą miękkie wyjmujemy je i ścieramy na tarce o dużych oczkach, wrzucamy do garnka ziemniaki oraz potarte buraczki, doprawiamy do smaku solą pieprzem oraz kucharkiem , gotujemy do miękkości ziemniaków. W kubeczku rozpuszczamy serek topiony w odlanym wywarze, wlewamy do zupy, zabielamy śmietaną,smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak