Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa z fasolą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Zupa buraczkowa z fasolą, to świetna propozycja na wiosenne danie, kiedy sezonowe warzywa piętrzą się na pobliskich straganach. Koniecznie wypróbujcie tę propozycję. 

Składniki:

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
włoszczyzna mrożona 4 łyżki
buraki 2-3 sztuki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
śmietana 12% 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa z fasolą

1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Zalać wodą, dodać włoszczyznę, zagotować.

2. Surowe buraki zetrzeć na tarce. Pod koniec gotowania dodać starte buraki oraz odsączoną i wypłukaną fasolę z puszki. Zagotować.

3. Dodać śmietanę oraz doprawić do smaku. Gotować jeszcze około 5 minut.

4. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 27.01.2014 20:32
ciekawy pomysł
Ela15 26.01.2014 21:58
fajna zupka
Ania67 17.08.2013 21:21
wygląda bardzoooo apetycznie
caralajna 30.07.2013 08:19
smaczny pomysł
rjustysia 27.02.2013 23:18
koniecznie muszę spróbować, jeszcze nie łączyłam fasoli z taką zupą :)
Wafelek2601 09.01.2013 10:28
Super
olkaaa 02.01.2013 07:40
fajny pomysł
Dorota59 13.11.2012 08:34
smaczniutka
barbara11561 10.11.2012 12:25
pyszna też miałam w tym tygodniu:)
MAR3STA 09.11.2012 12:18
pięknie wygląda
Barbara/zuza22_85 08.11.2012 13:33
pyszna
babajaga1969 08.11.2012 13:05
piękny ma kolor i wygląda smacznie - plusik :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak