Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 4-5 szt
marchewka
seler
fasolka szparagowa
cebula
ziemniaki 4-5 szt
śmietana
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
cukier
kostka rosołowa 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Buraki, marchewkę i seler trzemy na tarce o grupych oczkach, fasolke kroimy na kawałaki, ziemniaki w kostkę, wrzucamy do garnka i zelewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i kostke rosołową. Gotujemy do miękości. Następnie dodajemy śmietanę. Całość doprawiamy solą, pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.08.2012 08:27
smaczna zupa
traktorek 19.06.2012 14:00
lubię i to bardzo
Rybciia 27.02.2012 20:01
uwielbiam
rzenia15 31.10.2011 19:34
bardzo lubię tą zupę
Tika4444 24.12.2010 07:33
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak