Zupa buraczkowa

Zupa buraczkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 szt.
  • buraki czerwone

    1 szt.
  • marchew

    1 szt.
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarenka
  • sól

    1 łyżeczka
  • przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • cukier

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • filety z kurczaka

    2 szt.
  • woda

    3.5 l.
  • ząbek czosnku

    1 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa buraczkowa

Ziemniaki, buraka, marchew obieramy. Ziemniaki i marchew kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Piersi myjemy i kroimy w paski, dodajemy do zupy. Solimy ( 1 łyżeczka). Gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Dodajemy startego na tarce buraka, kostkę rosołową oraz pozostałe składniki. Gotujemy ok 10-15 min. Buraki nie musza długo gotować się, ponieważ szybko zmiękną po wyłączeniu zupy i nie straci zupa koloru. Jeżeli ktoś lubi można zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Stenka 13.12.2015 21:35
moje smaki
Kuchenka 26.04.2015 00:19
pyszny taki barszczyk ,. a poza tym masz świetne zdjecia
monika141 24.03.2015 19:48
smaczna zupka
gosia561 24.03.2015 12:35
taki barszczyk
Aleksandra/Olcia 24.03.2015 12:10
uwielbiam zabielony barszczyk
Megg 24.03.2015 11:41
lubie takie zupki
Konczi 24.03.2015 10:58
Wygląda bardzo pysznie
Malinka 24.03.2015 10:21
Na pewno bardzo smaczna! Ja przepadam za takimi zupami :)
IZABELA29 24.03.2015 10:15
bardzo lubie
jagoda5913 24.03.2015 09:52
Lubie barszczyki ,ale robię inny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat