Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe
buraki czerwone 3 szt
włoszczyzna
kostka rosołowa 1 szt
śmietana
ziemniaki 0,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
pieprz

Porada

Dla lepszego smaku dodaje trochę ziarenek smaku bądź szczyptę wegety

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Kroki postępowania

1
Na kościach schabowych gotujemy bulion z dodatkiem kostki rosołowej i włoszczyzny.
Krok 1 - Zupa buraczkowa foto
2
Następnie dodajemy trochę majeranku i liście laurowe
Krok 2 - Zupa buraczkowa foto
3
Buraczki gotujemy do miękkości a pa ostygnięciu tarkujemy na drobnych oczkach.
Krok 3 - Zupa buraczkowa foto
4
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
Krok 4 - Zupa buraczkowa foto
5
Kiedy bulion się ugotuje dodajemy potarkowane buraczki i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować aż ziemniaki będą półtwarde.
Krok 5 - Zupa buraczkowa foto
6
Doprawić solą i pieprzem. A następnie zabielić. Smacznego.
Krok 6 - Zupa buraczkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak