Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
filet z kurczaka 500 g
Buraczki domowe 400 g
kostka rosołowa 1 szt
marchew 2 szt
ziemniaki 3 szt
seler 1 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Kroki postępowania

1
Do wody wrzucamy pokrojone mięso i doprowadzamy do wrzenia, usuwamy ewentualne szumowiny.
Krok 1 - Zupa buraczkowa foto
2
Do gotującej się wody wrzucamy pokrojone warzywa, kostkę rosołową, przyprawy. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa (ja gotuję w szybkowarze 20 min).
Krok 2 - Zupa buraczkowa foto
3
Wrzucamy wcześniej ugotowane buraczki, ja daję takie prosto ze słoika.
Krok 3 - Zupa buraczkowa foto
4
Gotujemy kolejne 5 min.
Krok 4 - Zupa buraczkowa foto
5
Mąkę mieszamy z odrobiną wody i wlewamy do zupy.
Krok 5 - Zupa buraczkowa foto
6
Doprowadzamy do wrzenia i jeszcze 2-3 minuty gotujemy.
Krok 6 - Zupa buraczkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 11.03.2015 06:54
fajny przepis
Megi 04.02.2015 16:14
fajny przepis
Ela15 09.08.2014 10:07
ciekawa zupka
Ola1young 01.08.2014 10:32
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak