Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka korzeń 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
por 1 sztuka
ziemniak 2 sztuka
woda 3 litr
sól, pieprz do smaku
śmietana 12% 2 łyżka
koperek 1 pęczek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Do garnka wlać wodę i wrzucić kostkę rosołową. Zagotować.
Buraki,marchew,seler i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Por pokroić w cienkie paski.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Warzywa wrzucić do bulionu i gotować zupę,aż warzywa będą miękkie.
Przyprawić do smaku. Do szklanki wlać trochę zupy i dodać śmietanę. Wymieszać koziołkiem. Wlać do zupy.
Przed podaniem posypać koperkiem. Smacznego ! ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misiaczek-30 11.03.2014 18:22
Bardzo lubię taką zupę
Laila2786 21.11.2013 16:19
bardzo dobra zupka
Lis 30.10.2013 00:27
Bardzo lubię buraczkową:)
Kasia35 29.10.2013 15:16
pyszna zupa
Duusiak 29.10.2013 14:34
Dziekuje :) Smakuje jeszcze lepiej :)
Megg 29.10.2013 14:19
bardzo fajna zupka
bogusia19 29.10.2013 13:56
smakowicie wygląda
aniagdz 29.10.2013 13:34
oo lubię, lubię:)
dodi 29.10.2013 12:48
w niedzielę taką miałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak