Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
buraczki 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
wywar drobiowy 1,5 litra
sól do smaku
ziele angielskie 2 ziarna
pieprz ziarnisty 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Ziemniaki, buraczki, marchewkę i pietruszkę oczyszczamy. Wywar drobiowy zagotowujemy, dodajemy do niego warzywa i gotujemy do miękkości dodając w trakcie gotowania ziele angielskie, liść laurowy i pieprz ziarnisty. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy drobniutko posiekaną zieleninę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.02.2014 13:36
smaczna zupka
IKrakowianka 26.11.2013 19:09
świetna zupa
Motorek 20.04.2013 10:21
bardzo smaczna
Margo1 15.09.2011 07:29
lubię , a robię wtedy kiedy mam chęć
Iwusia 09.06.2011 21:15
pyszności ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak