Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30 dag
buraki czerwone 4-5 sztuk
sok z cytryny 1/2
barszcz w butelce
sól do smaku
ziemniaki 8 sztuk
włoszczyzna
Kucharek przyprawa uniwersalna 1-2 łyżeczki
jogurt naturalny 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczana

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę dobrze pukamy.
Buraki obrać opukać i pokroić w talarki.
Żeberka podzielić na mniejsze części wypłukać zalać zimną wodą dodać włoszczyznę i zagotować.
Krok 1 - Zupa buraczana foto
2
Do gotującego się bulionu dodać ziemniaki oraz buraki, i gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki będą już miękkie wlać barszczu z butelki ( tak do smaku) dodać sok z cytryny, przyprawę, oraz sól i pieprz do smaku.
Na sam koniec doprawić jogurtem naturalnym.
Krok 2 - Zupa buraczana foto
3
Przelewamy do talerzy
Krok 3 - Zupa buraczana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.04.2013 13:06
bardzo lubię
gusia1000 16.03.2013 18:30
Lubię taką.
jasiek 09.03.2013 15:23
trochę jak barszcz ukraiński
Pyszota 09.03.2013 12:05
świetna zupka buraczana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak