Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brukselkowa z tartymi warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 300 gram
ziemniaki 2
marchewka 1
seler korzeniowy 1/4 szt
por zielona częśc
koperek 1 łyżka
śmietana 30% 100 ml
masło 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brukselkowa z tartymi warzywami

Kroki postępowania

1
Wszystkie warzywa należy obrać i umyć w zimnej wodzie.
Krok 1 - Zupa brukselkowa z tartymi warzywami foto
2
Pora kroimy w półplasterki, ziemniaki w kostkę, natomiast marchew i seler ścieramy na tarce o wąskich oczkach.
Krok 2 - Zupa brukselkowa z tartymi warzywami foto
3
Na patelni przesmażamy na maśle pora, kiedy się ładnie zeszkli dodajemy marchewkę z selerem, doprawiamy i smażymy jeszcze 3 minuty.
Krok 3 - Zupa brukselkowa z tartymi warzywami foto
4
Do garnka przekładamy ziemniaki, zalewamy ok 5-6 szklankami wody, dodajemy sól i pieprz i gotujemy.

Kiedy są na wpół miękkie dodajemy brukselkę, po kilku minutach dodajemy przesmażone warzywa - gotujemy do czasu aż ziemniaki i brukselka będą miękkie.

Po zdjęciu z ognia zabielamy śmietanką - gotowe.
Krok 4 - Zupa brukselkowa z tartymi warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 01.03.2017 13:06
przepis sprawdzony,mniam
Renataj 27.02.2017 21:04
Apetyczna zupa:)
gosia56 27.02.2017 12:50
Na pewno pyszna zupka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak