Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA BRUKSELKOWA

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1.5 l.
kiełbasa drobiowa 2 szt.
brukselka 400 gram (mrożona)
ziemniaki 4-5 szt.
marchew 1 szt.
warzywa suszone 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
śmietana wg. gustu
mąka ziemniaczana 1 łyżka
woda zimna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA BRUKSELKOWA

1. Do garnka wlać bulion.
2. Ziemniaki, marchew obrać i pokroić w kostkę. Dodać do bulionu
razem z kiełbaskami.
3. Gotować ok. 20 min. po tym czasie dodać brukselkę i warzywa suszone.
Zupę gotować tak długo, aż się brukselka zmięknie. Doprawić solą i pieprzem.
Zupę zagęścić mąką. Dodać zahartowaną śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 24.05.2015 15:22
uwielbiam brukselkę więc ta zupa chyba skradłaby mi serce :)
berys18 24.05.2015 12:05
wygląda smacznie i bardzo ładnie
Ada-Gaba 23.05.2015 18:41
bardzo apetyczna
Aannkaa82 23.05.2015 16:26
Wygląda niezwykle apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak