Zupa brokułowo-kalafiorowa.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion drobiowy

    2 litr
  • smietana 18%

    150 ml
  • kalafior

    20 dag
  • ogórek kiszony

    2 sztuk
  • ziemniak

    0,5 kilogram
  • koper świeży

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • sól do smaku

  • ziele angielskie

    2 kulka
  • brokuły

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 2 litry bulionu drobiowego i dodajemy 2 ziarenka ziela angielskiego. Gdy bulion będzie wrzał dodajemy wcześniej obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 15 minutach wrzucamy umytego i podzielonego na różyczki kalafiora i brokuła. Po ok. 15 minutach jako dodatek dodaję starte na tarce o grubych oczkach 2 ogórki kiszone. Na koniec zupę doprawiamy pieprzem, dodajemy umyty wcześniej, osuszony i posiekany drobno koperek oraz wlewamy ok. 150 ml śmietany 18%. Wszystko dokładnie mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
roboking 12.03.2012 20:37
Super wygląda i pewnie tak też smakuje.
1j1o1l1a1 03.03.2012 00:09
w duecie zawsze ciekawiej :)
kate.500 24.02.2012 07:28
musi byc pyszna....
krokodyl 30.01.2012 02:30
a to jest fajny obiad...
krokodyl 30.01.2012 02:29
lubi? s?odko?ci :)
Małgosia6 19.01.2012 08:33
pychotka
Dorian 17.01.2012 08:41
moje smaki
Emilia22 16.01.2012 19:28
pyszności
Monika111 16.01.2012 19:22
fajny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat