Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo - groszkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 0,5 kg
ziemniaki 10-15 szt
brokuł 1 szt
groszek zielony 1 szkl
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
śmietana kremowa 30% do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo - groszkowa

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Razem z kością zalewamy wodą w garnku i zagotowujemy.
Krok 1 - Zupa brokułowo - groszkowa  foto
2
Zbieramy szumy i dokładamy obraną i startą na grubej tarce marchew i pietruszkę, pokrojonego w plasterki pora oraz zielony groszek. Solimy. Brokuła dzielimy na różyczki i dokładnie moczymy w osolonej wodzie, po czym płuczemy.
Krok 2 - Zupa brokułowo - groszkowa  foto
3
Dodajemy do zupy gdy warzywa będą już prawie miękkie i gotujemy jeszcze 10-15 minut. Zabielamy słodką śmietaną i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Zupa brokułowo - groszkowa  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.01.2015 08:54
smaczna zupka
nogawkuchni 31.12.2014 13:31
Pyszna i zdrowa zupka,przydatny przepis,coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak