Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bulion warzywny
1,5 litra -
brokuł
1 szt -
dynia
300 g (hokkaido) -
serek topiony
100 g -
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt -
ziele angielskie
3 kulki -
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
sól i pieprz
do smaku -
Kurkuma mielona Prymat
szczypta -
grzanki
Przepis i sposób przygotowania Zupa brokułowo-dyniowa
Dynię obieramy, kroimy w kostkę.
Do wrzącego wywaru dodajemy listek i ziele oraz łodyżki brokuła, gotujemy ok 5-7 minut.
Dodajemy dynię i różyczki brokuła, gotujemy do miękkości.
Gdy warzywa są już miękkie, wyjmujemy z zupy listek i ziele, dodajemy serek topiony i blenderem miksujemy na krem.
Następnie doprawiamy do smaku przyprawami.
Podajemy z grzankami.
Komentarze (0)