Zupa brokułowo-dyniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1,5 litra
  • brokuł

    1 szt
  • dynia

    300 g (hokkaido)
  • serek topiony

    100 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • ziele angielskie

    3 kulki
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Kurkuma mielona Prymat

    szczypta
  • grzanki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, łodyżki odcinamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Dynię obieramy, kroimy w kostkę.
Do wrzącego wywaru dodajemy listek i ziele oraz łodyżki brokuła, gotujemy ok 5-7 minut.
Dodajemy dynię i różyczki brokuła, gotujemy do miękkości.
Gdy warzywa są już miękkie, wyjmujemy z zupy listek i ziele, dodajemy serek topiony i blenderem miksujemy na krem.
Następnie doprawiamy do smaku przyprawami.
Podajemy z grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat