Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo-dyniowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 litra
brokuł 1 szt
dynia 300 g (hokkaido)
serek topiony 100 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 kulki
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
Kurkuma mielona Prymat szczypta
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo-dyniowa

Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, łodyżki odcinamy i kroimy na mniejsze kawałki.
Dynię obieramy, kroimy w kostkę.
Do wrzącego wywaru dodajemy listek i ziele oraz łodyżki brokuła, gotujemy ok 5-7 minut.
Dodajemy dynię i różyczki brokuła, gotujemy do miękkości.
Gdy warzywa są już miękkie, wyjmujemy z zupy listek i ziele, dodajemy serek topiony i blenderem miksujemy na krem.
Następnie doprawiamy do smaku przyprawami.
Podajemy z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak