Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podudzia z indyka 200 gram
brokuł 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
mąka 2 łyżki
koperek 0,5 pęczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyzeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki
smietana 18% 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny- na indyczym mięsie. gotujemy go około 40 minut.
Krok 1 - Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem foto
2
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i ...
Krok 2 - Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem foto
3
dodajemy do wywaru.
Krok 3 - Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem foto
4
Brokuła myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki- dodajemy do wywaru. Wywar z warzywami gotujemy około 20 minut.
Krok 4 - Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem foto
5
Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce - dodajemy do reszty składników.
Krok 5 - Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem foto
6
Następnie dodajemy przyprawy: czosnek, pieprz, kucharek oraz dodajemy śmietanę.
Krok 6 - Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem foto
7
W szklance mieszamy jajko z mąką i wlewamy strumykiem do zupy.
Krok 7 - Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem foto
8
Na samym końcu dodajemy posiekany koperek, zagotowujemy zupę i serwujemy. Smacznego :)
Krok 8 - Zupa brokułowa z lanym ciastem i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.08.2014 08:11
Taką zupę bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak