Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 30 dkg
brokuł 1/2 główki
ziemniaki 6 sztuk
włoszczyzna (bez kapusty) 1/4 pęczka
kostka rosołowa 1 sztuka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa

Żeberka umyć, zalać litrem wody, dodać kostkę rosołową. Gotować pod przykryciem. Dodać pokrojoną włoszczyznę. Kiedy mięso będzie miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz w różyczki brokuła. Gotować do miękkości. Doprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak