Zupa brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuły

    1/2 kg
  • wywar warzywny

    2 litry
  • masło

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    100 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuły oczyścić, umyć, przełożyć do garnka, zalać wywarem warzywnym i ugotować. Z masła i mąki pszenne przygotować zasmażkę i połączyć ją z zupą, dolać wino, gotować przez kilka minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 05.03.2014 18:20
fajna zupa
Seba 01.07.2013 09:03
coś dla mnie
szajba2 19.08.2011 17:30
nie lubię brokułu
Barbara55 25.06.2011 17:37
brokułów nie lubi
kielcok1 31.05.2011 16:57
od brokułowej gorsza chyba tylko szpinakowa
pioge7 02.03.2011 16:20
ekstra
Iwusia 12.12.2010 00:00
smaczna
Aleksandra54 06.08.2010 17:38
Pycha!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat