Zupa brokułowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    2 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • kalarepka młoda

    1 szt
  • pietruszka

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • liść lubczyku

    4 szt
  • śmietana 30%

    50 ml
  • mrożona fasolka szparagowa

    200 g
  • kostka rosołowa

    2 szt
  • pieprz biały Prymat

  • sól do smaku

  • czosnek suszony Prymat

    pół łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewki , pietruszki obieram , myje i kroje w kostkę, następnie przekładam je do garnka, wrzucam dwie kostki rosołowe i liście lubczyku, całość zalewam wodą i gotuje na małym ogniu.
Brokuły dokładnie myję, oczyszczam i dziele na małe różyczki po czym dodaje do gotujących się jarzyn, następnie kalarepkę obieram ze skórki, kroję w kostkę i wrzucam do gotującej się zupy, gdy warzywa będą na pół twarde wrzucam pokrojoną na cząstki fasolkę szparagową, na koniec wsypujemy już do smaku czosnek granulowany, biały pieprz, sól i śmietankę 30%, można dodać do śmietanki także 2 łyżki mąki, ale tylko wedle uznania. Pyszna zupa brokułowa jest już gotowa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 28.03.2014 15:55
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat