Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 2 szt
ziemniaki 4 szt
kalarepka młoda 1 szt
pietruszka 2 szt
marchewka 2 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 4 szt
śmietana 30% 50 ml
mrożona fasolka szparagowa 200 g
kostka rosołowa 2 szt
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
Czosnek suszony Prymat pół łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa

Ziemniaki, marchewki , pietruszki obieram , myje i kroje w kostkę, następnie przekładam je do garnka, wrzucam dwie kostki rosołowe i liście lubczyku, całość zalewam wodą i gotuje na małym ogniu.
Brokuły dokładnie myję, oczyszczam i dziele na małe różyczki po czym dodaje do gotujących się jarzyn, następnie kalarepkę obieram ze skórki, kroję w kostkę i wrzucam do gotującej się zupy, gdy warzywa będą na pół twarde wrzucam pokrojoną na cząstki fasolkę szparagową, na koniec wsypujemy już do smaku czosnek granulowany, biały pieprz, sól i śmietankę 30%, można dodać do śmietanki także 2 łyżki mąki, ale tylko wedle uznania. Pyszna zupa brokułowa jest już gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 28.03.2014 15:55
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak