Zupa brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    2 łyzki
  • sól do smaku

  • rosół

    1,5 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zupy można wykorzystać ugotowany i pozostały z poprzedniego dnia rosół lub przygotować go na bazie bulionu z kostki. Do wrzącego bulionu wkładamy rozdrobnionego na różyczki brokuła i gotujemy do miękkości. Przyprawiamy sokiem z cytryny oraz solą, pieprzem w razie potrzeby. Brokuła wyjmujemy, miksujemy i ponownie łączymy z wywarem- zupka gotowa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 30.09.2013 00:09
pycha zupka,lubię brokuły
aisza1 23.08.2013 12:37
dawno nie jadłam takiej
Ela15 22.08.2013 19:53
bardzo smaczna zupka
jeta72 22.07.2013 08:39
smaczna :-)
adelajda 25.06.2013 20:52
zapowiada się smacznie
ankaryba 21.05.2013 08:12
smaczna :-)
Alex_M 26.03.2013 10:31
lubie zupke z brokulami :)
Bernadeta1 13.03.2013 00:37
smaczna zupka
Seba 16.02.2013 09:35
extra
Ada-Gaba 14.01.2013 08:00
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat