Zupa brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka drobiowe

    0,5 kg
  • brokuły

    0,5 kg
  • seler

    0,5 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1/2 szt
  • śmietana24%

  • sól i pieprz

  • koperek świeży

  • ziemniaki

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa brokułowa foto
Skrzydełka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować.
Krok 2 - Zupa brokułowa foto
Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o grubych otworach.
Ziemniaki pokroić w kostkę.
Koperek świeży opłukać, osączyć, cienko pokroić.
Pora umyć, pokroić w piórka.
Do gotujących się skrzydełek dodać starte warzywa, sól i pieprz, gotować,do miękkości.
Krok 3 - Zupa brokułowa foto
Brokuły podzielić na różyczki, umyć osączyć, dodać do zupy, gotować jeszcze kilka minut.
Krok 4 - Zupa brokułowa foto
Wyjąć z wywaru skrzydełka, obrać mięso, dodać do zupy.
Śmietanę wymieszać z gorącym wywarem,dodać do zupy,zagotować.
Posypać zupę posiekanym koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 17.08.2012 10:22
Bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat