Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowo-buraczana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
buraki czerwone 3 szt
ziemniaki 5 szt
kostka rosołowa 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowo-buraczana

Wlewamy wodę go garnka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Następnie wrzucamy do garnka i gotujemy. Gdy woda zacznie się gotować wrzucamy kostkę rosołową. Buraki obieramy i kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do zupy. Wszystko gotujemy, gdy ziemniaki zaczną być już miękkie wrzucamy pokrojone liście i łodygi botwinki. Wszystko gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak