Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur

5.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Pyszna, pożywna zupa pełna witamin.

Składniki:

wszystkie składniki:

żeberka wieprzowe
450 gramów
ziele angielskie
1 garść
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
botwinka
2 pęczki
brokuły
0.5 kilograma
ziemniaki
3 sztuki
marchewka
1 sztuka
bulgur
100 gramów
pietruszka
1 sztuka
Pieprz czarny Prymat w młynku
2 szczypty
Sklep Prymat
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur

Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do miękkości mięsa, a następnie wyjąć żeberka z garnka.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę i młode buraczki w półplasterki. Wrzucić warzywa do gotującego się wywaru i gotować 5 minut. Dodać kaszę bulgur, gotować 5 minut. Dodać brokuły podzielone na różyczki i znów gotować 5 minut. Dodać dokładnie wypłukane i pokrojone liście i łodygi botwinki. Gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak