Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur

Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Pyszna, pożywna zupa pełna witamin.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

wszystkie składniki:

  • żeberka wieprzowe

    450 gramów
  • ziele angielskie

    1 garść
  • liście laurowe Prymat

    3 sztuki
  • botwinka

    2 pęczki
  • brokuły

    0.5 kilograma
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • bulgur

    100 gramów
  • pietruszka

    1 sztuka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    2 szczypty
  • sól

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić, dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do miękkości mięsa, a następnie wyjąć żeberka z garnka.
Ziemniaki pokroić w kostkę, marchew, pietruszkę i młode buraczki w półplasterki. Wrzucić warzywa do gotującego się wywaru i gotować 5 minut. Dodać kaszę bulgur, gotować 5 minut. Dodać brokuły podzielone na różyczki i znów gotować 5 minut. Dodać dokładnie wypłukane i pokrojone liście i łodygi botwinki. Gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat