Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa botwinkowa na maśle z jajkiem...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 4 pęczki
buraki czerwone 4 sztuki
woda 5 litrów
włoszczyzna 1/2 pęczka
Kucharek SMAK WIOSNY 2 łyżki
ocet jabłkowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
koperek 1 pęczek
śmietana 18 proc - ile potrzeba
jajka ugotowane na twardo 6 sztuk
masło 1/4 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa botwinkowa na maśle z jajkiem...

liście botwinki z łodyżkami dobrze wypłukać, pokroić na kawałki większe i w garnku na maśle je poddusić

buraczki obrać i pokroić na plastry, dodać włoszczyznę opłukana i zalać wodą zagotować, gotować z 25 minut

dodać podduszoną na maśle botwinkę, kucharka, pieprz, cukier, ocet jabłkowy i gotować z 15 minut, na koniec dodać koperek

pałką blendera wszystko zmiksować i w trakcie miksowania wsypywać mąkę, zupę ponownie zagotować i zdjąć z ognia

podawać że śmietaną i jajkami posiekanymi........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 05.08.2014 13:59
pyszna zupka była na obiad ,mniammmmmmm ;)
Zdzisław 05.08.2014 09:11
dla mnie smaczna zupa na obiad
Megg 02.08.2014 17:21
super smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak