Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa botwinkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 2 pęczki
ziemniaki 2-3
marchew
por 1/3
śmietana 3-4 łyżki
mąka 2 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: zupa botwinkowa

Kroki postępowania

1
Buraki i ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy kawałek pora i marchewkę. Zalewamy szklanką wody i gotujemy do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 1 - zupa botwinkowa foto
2
Botwinkę siekamy w paski.
Krok 2 - zupa botwinkowa foto
3
Gdy warzywa zmiękną dolewamy więcej wody i wrzucamy botwinkę. Gotujemy do miękkości.
Krok 3 - zupa botwinkowa foto
4
Do śmietany dodajemy mąkę i mieszamy. Następnie "hartujemy" ją kilkoma łyżkami gorącej zupy.
Krok 4 - zupa botwinkowa foto
5
Wlewamy do garnka i zagotowujemy. Przyprawiamy do smaku.
Krok 5 - zupa botwinkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 08.07.2015 11:16
uwielbiam tą zupke
Ola1young 27.06.2015 16:18
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak