Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
udko z kurczaka 1 szt
przyprawa do potraw 1 pęczek
śmietana do zupy 6 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
ziemniaki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa

1. Botwinkę umyć i drobno posiekać.
2. Mięso zagotować, zszumować. Wrzucić pokrojoną jarzynkę oprócz kapusty.
3. Ugotować wywar jarzynowy, dodać kostkę rosołową do smaku.
4. Po godzinie gotowania dodać botwinkę, a usunąć nadmiar jarzynki.
5. Śmietanę posolić, rozmieszać z łyżką gorącej zupy. Stopniowo dodawać do zupy.
6. Zupę doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
7. Podawać jako polewka do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia37 09.01.2016 17:45
moja najlubieńsza zupa :)
Margo1 10.08.2013 19:09
Bardzo dobra
zuzanna_z 04.01.2012 12:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak