Zupa botwinkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • botwinka

    1 pęczek
  • udko z kurczaka

    1 szt
  • przyprawa do potraw

    1 pęczek
  • śmietana do zupy

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • ziemniaki

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Botwinkę umyć i drobno posiekać.
2. Mięso zagotować, zszumować. Wrzucić pokrojoną jarzynkę oprócz kapusty.
3. Ugotować wywar jarzynowy, dodać kostkę rosołową do smaku.
4. Po godzinie gotowania dodać botwinkę, a usunąć nadmiar jarzynki.
5. Śmietanę posolić, rozmieszać z łyżką gorącej zupy. Stopniowo dodawać do zupy.
6. Zupę doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
7. Podawać jako polewka do ziemniaków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasia37 09.01.2016 17:45
moja najlubieńsza zupa :)
Margo1 10.08.2013 19:09
Bardzo dobra
zuzanna_z 04.01.2012 12:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat