Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 l
botwina liście 1 pęczek
ziemniaki 500 g
marchewka 2 szt
sok z cytryny 2 łyżeczki
burak 1 mały
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinka

Przygotować bulion. Liście botwinki dokładnie umyć i posiekać na desce razem z gałązkami. Buraczka pokroić na cienkie plasterki.
Ziemniaki umyć, oskrobać i pokroić w kostkę. Podobnie marchewkę.
Do gorącego bulionu dodać ziemniaki, marchewkę i buraka. Gotować do miękkości. Następnie dodać posiekane łodyżki i liście botwinki i gotować przez około 1-2 minuty. Dodać sok z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.07.2016 16:45
bardzo fajna
Wafelek2601 17.07.2016 16:35
Bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak