Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Botwina

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1-2 peczki
buraki czerwone 2-3 sztuki
marchewka 2-3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
ziemniaki ugotowane 6 sztuk
Koperek suszony Prymat 1 opakowanie
cytryna 1 sztuka
pieprz 1 opakowanie
sól do smaku 1 opakowanie
śmietana 18 proc 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Botwina

Kroki postępowania

1
Warzywa obrać, umyć i ugotować warzywny wywar.
Krok 1 - Zupa Botwina foto
2
Botwinkę opłukać i pokroić w paski.
Krok 2 - Zupa Botwina foto
3
Botwinę ugotować w małej ilości wody zakwaszonej sokiem z cytryny. Gotować pod przykryciem.
Krok 3 - Zupa Botwina foto
4
Ugotowana marchew pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować osobno, pokrojone w kratkę. Do gotowego wywaru wlać wcześniej podgotowana botwinę. Zagotować. Doprawić przyprawami oraz wsypać koperek.
Krok 4 - Zupa Botwina foto
5
Zupę zabielić śmietaną. Podawać z jajkiem. Smacznego.
Krok 5 - Zupa Botwina foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 05.07.2014 20:13
bardzo lubię
norweska20 05.05.2014 09:04
sezonowa pyszna zupka
agnieszka131919 01.05.2014 22:20
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak