Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa z rakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
cebula 1 szt
ogony rakowe 10 dkg
Koperek suszony Prymat do smaku
śmietana 1/2 szkl
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
borowiki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa z rakami

Grzyby namoczyć i ugotować z dodatkiem pokrojonej cebuli,następnie grzyby z wywaru pokroić w paseczki,a przecedzony wywar dodać bo bulionu,z masła i mąki zrobić zasmażkę,połączyć z zupą,dodać grzyby i śmietanę,gotować kilka minut,aż zupa lekko zgęstnieje,dodać ogony rakowe i gotować jeszcze przez chwilę,pod koniec doprawić solą ,pieprzem,zupę udekorować koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 06.01.2012 14:57
oryginalna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak