Zupa borowikowa z makaronem penne

Zupa borowikowa z makaronem penne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borowiki

    0,5 kg
  • sól i pieprz

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • śmietana kremówka

    3/4 szkl
  • makaron penne

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Borowiki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i zagotować. Dodać kostkę grzybową i gotować na małym ogniu około 25 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wlać śmietanę i wymieszać.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, po wycedzeniu pokroić.

Makaron zalać zupą, podawać na ciepło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 15.08.2016 21:29
lubię też z łazankami
gusia1000 24.09.2015 15:19
Zupa na czasie.
Magda60 09.06.2015 14:12
bardzo apetyczna zupa
Kluska_87 09.06.2015 13:56
Lubię takie zupy :)
Franciszek 09.06.2015 12:02
Pyszna zupa
gosia1988 09.06.2015 10:34
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat