Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa z makaronem penne

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 0,5 kg
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
kostka rosołowa 1 szt
śmietana kremówka 3/4 szkl
makaron penne 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa z makaronem penne

Borowiki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i zagotować. Dodać kostkę grzybową i gotować na małym ogniu około 25 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wlać śmietanę i wymieszać.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, po wycedzeniu pokroić.

Makaron zalać zupą, podawać na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 15.08.2016 21:29
lubię też z łazankami
gusia1000 24.09.2015 15:19
Zupa na czasie.
Magda60 09.06.2015 14:12
bardzo apetyczna zupa
Kluska_87 09.06.2015 13:56
Lubię takie zupy :)
Franciszek 09.06.2015 12:02
Pyszna zupa
gosia1988 09.06.2015 10:34
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak