zupa borowikowa z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borowiki

    30 dag
  • kasza jęczmienna

    15 dag
  • masło

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 szt.
  • mleko

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypłukać grzyby, obrać, drobno posieka ć. Kaszę przepłukać w wodzie. W półtora litra wody rozpuścić kostkę rosołową, dodać kaszę i grzyby, gotować. Doprawić mlekiem i masłem, oraz solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat