Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa na barzancie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
borowiki 500 gram
śmietana 200 ml
sól do smaku
pieprz do samku
masło 3 łyzki
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa na barzancie

Mięso i jarzyny oczyszczamy, płuczemy i wkladamy do garnak zalewamy zimna woda . Dodajemy ziele angielskie i lisc laurowy , powolutku gotujemy do miekości. Nastepnie przecedzamy przez sito. Borowiki oczyszczamy, dokladnie płuczemy. Rozpuszczamy masło. Borowiki kroimy w drobną kostke podsamzamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokroiona w kostke cebulę . Dusimy podlewając bulionem. zaprawiamy śmietana doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 11.02.2013 16:39
Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak