Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 litr
cebula 2
śmietana 1.5 szkalnki
masło 2 łyżki
przyprawy
borowiki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa

borowiki oczyszczamy i kroimy, cebule kroimy w kostke i razem z grzybami wrzucamy na rozgrzane maslo i dusimy 5minut. Zalewamy gorącym wywarem i gotujemy do miekkosci grzybów. Zupe łączymy ze śmietana i doprawiamy do smaku, czekamy do zagotowania i można jesc:) dobrze smakuje z grzankami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.11.2012 12:07
chętnie bym poszła do lasu na te borowiki... a zupka aromatyczna ..
Zoso 21.12.2011 20:53
smacznie wygląda
Magdalena/26Mooi 29.05.2011 12:05
pyszna
Justyna73 16.05.2011 14:48
zupy grzybowej jeszcze nie próbowałam
Zoso 19.09.2010 11:39
Ogólnie przepis dobry dodałbym grzaneczki i natkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak