Zupa borowikowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borowiki

    40 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • kminek

    1 łyżeczka
  • przyprawa uniwersalna

    1/2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • śmietana 30%

    1,5 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa borowikowa foto
Borowiki oczyść i wypłucz. Razem z posiekaną cebulą podsmaż na maśle.
Krok 2 - Zupa borowikowa foto
Do grzybów wlej 1,5 litra wody. Wsyp kminek oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Krok 3 - Zupa borowikowa foto
Śmietany razem wymieszaj i wlej do zupy. Gotuj 5 minut. Dodaj posiekany koperek. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 15.08.2014 23:09
podoba mi się :)
Kejti 01.08.2014 08:44
Uwielbiam borowikową zupę,ale narobiłaś mi apetytu :-)
adelajda 30.07.2014 12:55
lubię :)))))
Christopher 30.07.2014 11:58
Prawdziwa ,borowikowa (prawdziwkowa) rozpusta.
Zdzisław 30.07.2014 10:47
smaczne jedzenie jak dla mnie
ice cubes 30.07.2014 09:17
z chęcią by się zjadło :)
Ewelina1991 30.07.2014 08:38
uwielbiam tą zupę :)
Pietruszka 30.07.2014 08:22
wygląda przepysznie
Krystyna32 30.07.2014 06:36
bardzo smaczna
sylwia_sl 29.07.2014 23:16
aż mi zapachniało :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat