Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa borowikowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
seler kawałek
pietruszka 1 sztuka
por 0,5 sztuki
filety z kurczaka 1 sztuka
kostka rosołowa 2 kostki
śmietana 4 lyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziemniaki 4 sztuki
borowiki 200 gram
indyk 1/4 korpus

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa borowikowa

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy dwa litry wody. Wkładamy umyty korpus i pierś . Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Powoli gotujemy.
Krok 1 - Zupa borowikowa foto
2
Warzywa myjemy, obieramy , płuczemy i kroimy w zapalkę . Pora w plastry.
Krok 2 - Zupa borowikowa foto
3
Ziemniaki myjemy, obieramy i płuczemy. Następnie kroimy w drobna kostkę.
Krok 3 - Zupa borowikowa foto
4
Warzywa i ziemniaki dodajemy do bulion. Dodajemy równiez dwie kostki drobiowe.
Krok 4 - Zupa borowikowa foto
5
Namoczone wcześniej borowiki, odsączamy i kroimy w kostkę . Dodajemy do zupy. Gotujemy do miękości.
Krok 5 - Zupa borowikowa foto
6
Na koniec zaprawiamy smietaną , doprawiamy do smaku. Dodajemy koperek.
Krok 6 - Zupa borowikowa foto
7
Podajemy z pieczywem.
Krok 7 - Zupa borowikowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 20.03.2013 20:04
hmm juz czuje ten smak
karolina1869 08.02.2013 08:45
pyszna
ajres 07.02.2013 21:19
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak