Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Balaton.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki kostka 4 szt
kminek Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz
pietruszka zielona 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 18 proc 200 ml
mąka 1 łyżka
bulion wołowy 1500 ml
pietruszka zielona 1 łyżka
olej do smażenia
papryka zielona 3 szt
cebula 2 szt
kiełbasa śląska 2 pokrojona w paski
papryka 1 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Balaton.

Do gotującego się czystego wywaru dodajemy kminek i pokrojone ziemniaki. W czasie gdy gotują się ziemniaki, podsmażamy najpierw cebule, potem paprykę. Smażymy do miękkości. Kiełbasę smażymy na osobnej patelni. Następnie wszystko przekładamy na jedną dużą patelnię. Dusimy podlewając bulionem. Do gotujących się ziemniaków dodajemy papryczkę i zawartość patelni. Gotujemy jeszcze 5 minut. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy zaprawiony śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawiamy , pieprzem, ew. solą. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 28.11.2013 21:58
mniam ale pysznościowa zupka:) treściwa i rozgrzewająca czyli taka jak lubię:)
Marlenka.S 28.11.2013 16:56
zachęcająca zupa, mojemu mężowi na pewno by smakowała
Rysia 28.11.2013 16:52
Bardzo ciepło się zapowiada.
Renataj 28.11.2013 11:10
Fajna zupka.
Babciagramolka 28.11.2013 11:10
Na dzisiejsze zimno by się przydała . Smakowicie się zapowiada.
2milutka 28.11.2013 09:50
wyśmienita;)))
brioszka 28.11.2013 09:23
oo wygląda cudownie!
6zer
6zer 28.11.2013 09:12
świętna zupa
Aga-25 28.11.2013 08:37
zupka pierwsza klasa
Agnieszka-87-25 28.11.2013 08:14
wow super pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak