Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa a'la gulaszowa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
mięso wieprzowe bez kości 40 dkg
włoszczyzna
fasolka szparagowa 30 dkg
ziemniaki 4 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
grzyby suszone kilka sztuk
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Kminek mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa a'la gulaszowa

Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami. Podsmażyć na oleju.
Porcję rosołową zalać wodą, zagotować, zdjąć szumowiny. Dodać włoszczyznę. Wrzucić grzybki, posolić, dodać liścia i ziele. Gotować pół godziny. Wyjąć porcję i włoszczyznę, wrzucić podsmażone mięso. Włoszczyznę pokroić drobno, dodać do zupy, mięso z porcji również. Doprawić.
20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, a po 10 minutach fasolkę. Przecier rozmieszać z chochelką zupy i wlać do garnka. Zagotować. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 04.09.2015 07:10
Dziękuję :)
Edith85 03.09.2015 22:53
pożywna zupa - idealna na jesień
Barbara13 03.09.2015 21:21
Pożywnie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak