Zupa a'la gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 szt
  • mięso wieprzowe bez kości

    40 dkg
  • włoszczyzna

  • fasolka szparagowa

    30 dkg
  • ziemniaki

    4 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • grzyby suszone

    kilka sztuk
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Kminek mielony Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami. Podsmażyć na oleju.
Porcję rosołową zalać wodą, zagotować, zdjąć szumowiny. Dodać włoszczyznę. Wrzucić grzybki, posolić, dodać liścia i ziele. Gotować pół godziny. Wyjąć porcję i włoszczyznę, wrzucić podsmażone mięso. Włoszczyznę pokroić drobno, dodać do zupy, mięso z porcji również. Doprawić.
20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, a po 10 minutach fasolkę. Przecier rozmieszać z chochelką zupy i wlać do garnka. Zagotować. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czarrna 04.09.2015 07:10
Dziękuję :)
Edith85 03.09.2015 22:53
pożywna zupa - idealna na jesień
Barbara13 03.09.2015 21:21
Pożywnie i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat