Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa agrestowo-poziomkowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 30 dkg.
poziomki 10 dkg
mleko 3 szkl.
żółtko jajek 3 szt.
cukier 2 łyzki
płatki kukurydziane 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa agrestowo-poziomkowa

Agrest rozgotować w szklance wody, Przykryć i odstawić na 10 minut. Mleko zagotować z żółtkami, dodać poziomki, przetarty agrest. Podgrzać i rozlać do miseczek Przed podaniem posypać płatkami kukurydzianymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.10.2015 09:48
Dawno takiej nie robiłam
Grażyna13 11.09.2014 21:52
co za pyszności :)
Iwusia 08.06.2014 22:28
ciekawe jak smakuje
mamusia1 06.03.2013 15:28
BARDZO AROMATYCZNA
Beata73 25.08.2012 12:45
dobra na upalne dni
Beata73 25.08.2012 12:45
dobra na upalne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak