zupa agrestowo-poziomkowa

zupa agrestowo-poziomkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • agrest

    30 dkg.
  • poziomki

    10 dkg
  • mleko

    3 szkl.
  • żółtko jajek

    3 szt.
  • cukier

    2 łyzki
  • płatki kukurydziane

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa agrestowo-poziomkowa

Agrest rozgotować w szklance wody, Przykryć i odstawić na 10 minut. Mleko zagotować z żółtkami, dodać poziomki, przetarty agrest. Podgrzać i rozlać do miseczek Przed podaniem posypać płatkami kukurydzianymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Margo1 06.10.2015 09:48
Dawno takiej nie robiłam
Grażyna13 11.09.2014 21:52
co za pyszności :)
Iwusia 08.06.2014 22:28
ciekawe jak smakuje
mamusia1 06.03.2013 15:28
BARDZO AROMATYCZNA
Beata73 25.08.2012 12:45
dobra na upalne dni
Beata73 25.08.2012 12:45
dobra na upalne dni

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat