Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa a la meksykana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
udka z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pomidor 4 szt
puszka kukurydzy 1 szt
marchewka 2 szt
PUSZKA CZERWONEJ FASOLI 1 szt
pieczarki 3-4 szt
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
szczypta chilli
przecier pomidorowy 3 łyżki
papryka zielona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa a la meksykana

Z udek i marchewki gotujemy wywar. Z mięsa usuwamy kości, kroimy.Marchewki kroimy w talarki. Z mięsem wkładamy do wywaru.

Cebule siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju z pokrojonymi pieczarkami. Pomidory sparzamy, obieramy i wraz z paprykami kroimy w kostkę. Lekko solimy i dusimy do miękkości.Dodajemy do pieczarek, mieszamy. Przekładamy do wywaru. Wsypujemy kukurydzę i fasolę.

Mięso mielone podsmażamy ze zmiażdżonym czosnkiem na rozgrzanym oleju. Dodajemy przecier. Doprawiamy sola, pieprzem, chilli i papryką. Dodajemy do wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak