Zupa – krem marchewkowy tandori masala

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młoda marchew

    pęczek
  • ziemniaki

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • ziele ang

  • tandori masala

    2 łyżeczki
  • sól, pieprz

  • jogurt naturalny

    kubek
  • świeża kolendra do dekoracji

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchewkę, cebulę obieram, rozdrabniam, zalewam wodą, dodaje masło i ziele angielskie, gotuję do miękkości. Wyławiam ziarenka ziela ang, dodaję jogurt, przyprawy, zupę miksuję.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 05.01.2015 19:50
smaczny krem
dorota20w 15.02.2012 09:51
bardzo się cieszę :)
Grażyna13 13.02.2012 10:29
Oj, to by mi smakowało :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat