Zuoa \"dziadówka\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/3 szt
  • por (biała część)

    wg.uznania
  • makaron

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową zalewamy woda i gotujemy.
Warzywa obieramy kroimy w paseczki dodajemy do zupy.Ziemniaki też kroimy drobno na paseczki lub w kostkę i dodajemy w momencie jak mięso będzie miękkie.
Na koniec dodajemy makaron ja dodałam zacierkę i doprawiamy zupę sola i pieprzem ziołowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 08.01.2014 13:06
niby nic takiego a jednak pyszna zupka :)
alaaa 07.11.2013 20:04
fajna nazwa dla mnie to by kartoflanka bardziej była :)
Ola1young 28.10.2013 15:03
fajna nazwa,a zupa na pewno smaczna
kate.500 11.10.2013 13:43
nazwa zabawna, a zupka pyszna
Motorek 19.05.2013 10:03
fajna zupka
Aneta41 22.04.2013 11:28
Takiej jeszcze nie jadłam:)
Wafelek2601 07.01.2013 19:52
Super
Wacław 11.12.2012 10:24
bardzo dobra i pożywna zupa
Natalia/tubisiek 22.07.2012 17:33
pyszna ta zupka, żadna z niej dziadówka ;)
ElizaT 18.07.2012 10:39
bardzo dobra zupka mnniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat