Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żubrówka domowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszona trawa żubrowa 6 szt
syrop cukrowy 1 łyżeczka
wódka 1 litr
karmel 5 płynny

Przepis i sposób przygotowania na: Żubrówka domowa

Do litrowej butelki czystej wódki wrzucić 6 źdźbeł(1g) suszonej trawy żubrowej i pozostawić pod zamknięciem na około 15 dni. Przelać i dodać łyżeczkę syropu cukrowego oraz kilka kropel karmelu dla ubarwienia. Po wymieszaniu pozostawić przez 2 dni i rozlać do mniejszych butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 02.05.2011 19:27
lubię z sokiem jabłkowym
Małgorzata113 15.03.2011 08:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak