Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    300 g
  • zielona fasolka szparagowa

    100 g
  • żółta fasolka szparagowa

    100 g
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 łyżeczka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    2-3 szt
  • kości

    200 g
  • skrzydełka

    1 szt
  • śmietana

    2 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • ząbki czosnku

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
Przygotować wszystkie składniki . Ziemniaki obrać i opłukać .
Krok 2 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
Pokroić w kostkę .
Krok 3 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
Z porcji rosołowej i kości ugotować wywar z dodatkiem jarzyn ,czosnku , liścia laurowego ,ziela angielskiego .Posolić i gotować 15 minut .
Krok 4 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
Dołożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować dalej na wolnym ogniu .
Krok 5 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
W osobnym naczyniu obgotować fasolkę szparagową zieloną i żółtą około 10 minut . Wcześniej poobcinać końcówki .
Krok 6 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
Dodać do zupy fasolkę i gotować do miękkości składników .Przyprawić do smaku pieprzem ,solą i zagęścić śmietaną . Posypać natką i podawać .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 25.03.2017 17:14
apetyczna zupa
pestka 24.03.2017 12:27
dobra zupa
gosia56 24.03.2017 10:36
pyszna zupka ;)
anka1988 23.03.2017 22:06
pyszna, pożywana zupa
RenataZ-et 23.03.2017 20:13
smaczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat