Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 300 g
zielona fasolka szparagowa 100 g
żółta fasolka szparagowa 100 g
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2-3 szt
kości 200 g
skrzydełka 1 szt
śmietana 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ząbki czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki . Ziemniaki obrać i opłukać .
Krok 1 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
2
Pokroić w kostkę .
Krok 2 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
3
Z porcji rosołowej i kości ugotować wywar z dodatkiem jarzyn ,czosnku , liścia laurowego ,ziela angielskiego .Posolić i gotować 15 minut .
Krok 3 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
4
Dołożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować dalej na wolnym ogniu .
Krok 4 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
5
W osobnym naczyniu obgotować fasolkę szparagową zieloną i żółtą około 10 minut . Wcześniej poobcinać końcówki .
Krok 5 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto
6
Dodać do zupy fasolkę i gotować do miękkości składników .Przyprawić do smaku pieprzem ,solą i zagęścić śmietaną . Posypać natką i podawać .
Krok 6 - Zua z fasolką szparagową zieloną i żółtą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 25.03.2017 17:14
apetyczna zupa
pestka 24.03.2017 12:27
dobra zupa
gosia56 24.03.2017 10:36
pyszna zupka ;)
anka1988 23.03.2017 22:06
pyszna, pożywana zupa
RenataZ-et 23.03.2017 20:13
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak