Zsmażana kapusta pekińska z odrobina śmietany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • masło

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • kapusta pekińska

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pekińską kroimy w paseczki. W garnku zagotowujemy wodę z odrobina soli i po zagotowaniu wrzucamy do niego pokrojona kapustę. Gotujemy ok 10 min. Następnie cedzimy ją na sicie. Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy na nie podgotowaną kapustę i podsmażamy. Mieszamy od czasu do czasu. Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku. Następnie dodajemy odrobinę pieprzu. Kiedy kapusta zrobi się miękka dodajemy do niej śmietanę najlepiej 30 procent i chwilę gotujemy aż śmietana zredukuje się .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 24.11.2013 10:11
Świetny pomysł na pekińska ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat