Zrolowany boczek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • olej

  • boczek

    1,5 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, rozkroić tak by tworzyło równą gładką powierzchnię. Pieczarki i cebulę pokropić w kostkę, podsmażyć na oleju. Farsz rozłożyć na boczku, doprawić, posypać ziołami w niewielkiej ilości, posypać żelatyną, zrolować. Przełożyć do brytfanki. Podlać odrobiną wody. Piec ok. godz w temp. 200st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 04.07.2013 22:42
prezentuje się bardzo dobrze
iziona 22.03.2012 20:46
Zgadzam się w 100 % nie ma to jak swojski wyrób
Ewa104 22.03.2012 20:45
Swojskie wędlinki są najlepsze.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat