Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Zrazy ze schabu

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
70 dag
cebula
1
tymianek
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
olej do smażenia
Przyprawa curry orientalna Prymat
Sklep Prymat
mąka
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy ze schabu

Kroki postępowania

1
Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, lekko rozbić. Każdy kotlet obsypać solą i pieprzem. Na każdym kotlecie położyć kawałek cebuli, zwinąć rulonik i spiąć wykałaczką.
Krok 1 - Zrazy ze schabu foto
2
W rondelku rozgrzać olej, ułożyć ciasno roladki, dodać curry, obsypać tymiankiem i mocno podsmażyć z obu stron. Gdy się przyrumienią wlać szklankę wody i dusić do miękkości.
Krok 2 - Zrazy ze schabu foto
3
Mąkę wsypać do kubeczka, rozprowadzić w gorącym sosie i wlać do mięsa. Zagotować, aby sos zgęstniał
Krok 3 - Zrazy ze schabu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 19.06.2013 07:39
Pyszne zrazy :)
Seba 11.12.2012 09:31
pycha
Pani Domu 19.11.2012 18:27
bardzo apetyczne
Ada-Gaba 29.08.2012 07:20
świetny pomysł na dobry obiadek
malinka18 28.08.2012 21:00
bardzo często robię takie zrazy z tym co akurat mam pod ręką ale przyznam szczerze że z samą cebulą jeszcze nie robiłam.muszę spróbować...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak